|||

Symbolon asztrológia

A Symbolon-asztrológia az emlékezés játéka. Képeinek segítségével jobban megérthetjük önmagunkat, az élet színpadán eljátszott szerepeinket. Egy olyan mélylélektani terápiás módszer, mely tükröt tart elénk, és azon gondolatainkkal, érzéseinkkel, belső motivációinkkal szembesít bennünket, melyek a tudatalattink mélyén vannak elrejtve.

Horoszkópunk képes megjelenítésével megnézhetjük, hogy egy-egy szerepszemélyiségünk hogyan viselkedik: melyik igényel esetleg több figyelmet, melyiket működtetjük túl, illetve eddigi életünk különböző történései melyikükkel álltak szoros kapcsolatban, stb.

Párkapcsolati problémáinkat is meg tudjuk vizsgálni: a kapcsolat női és férfi oldalát egyaránt (célokat, motivációkat, fejlődési utat, visszatartó erőket), valamint az együttes, közös sorsfeladatot.

A symbolon szó jelentése: sym = együtt és ballein = vetni, az "összevetett" vagyis: az egyik oldal keresi a másik oldalt, hogy újból összekapcsolódhassanak.

Ugyanerről szólnak a horoszkóp tükrében a kártya lapjai is: katalizátorokká válnak, hogy magunkat és elfelejtett részeinket újból össze tudjuk kapcsolni, közelebb tudjuk hozni az egyiket (a hiányzót) a másikhoz, hogy újra teljessé, egésszé váljunk.

A Symbolon-asztrológiai rendszert, Dr. Peter Orban német pszichológus, asztrológus, Symbolon-asztrológus fejlesztette ki.