Munkahelyi egészségfejlesztés

Alkalmazott módszerek


 1. Grafológia

 2. Kronobiológiai pszichogenetika

 3. EFT (Emotional Freedom Technique)

 4. Stresszoldó masszázs

 5. Kérdőíves állapotfelmérés

 6. Alternatív egészségügyi állapotfelmérés

 7. Önismereti tanácsadás

 8. Önmenedzselési technikák

 9. Kommunikációs készségfejlesztés

 10. Pszichológiai rajztesztek

 11. Táplálkozási és életviteli tanácsadás

 12. Alternatív állapotfentartó és gyógyító készítmények alkalmazása


Néhány fent említett módszer részletes leírása:


 1. Grafológia


Cégek esetében a következő területeken alkalmazható:

 1. A megfelelő munkaerő kiválasztásában (Külön szolgáltatásként rendelhető)
  Gyors segítség a humán szolgáltatásban dolgozóknak a kiválasztáshoz
  Képesség-, készségvizsgálat, állapotkövetés

 2. Csoportegyüttműködési vizsgálat (A kronobiológiai pszichogenetikával együtt)
  Munkavégzés hatékonyságának vizsgálata egy csoporton belül

 3. Grafológiai gyorselemzés rendezvényeken (Külön szolgáltatásként rendelhető)

 4. Gyorselemzés
  Pár mondatos elemzés az egyénről a munkával, kommunikációs készséggel, szociabilitással kapcsolatban, kiegészítve egy-két hasznos tanáccsal

 5. Tanácsadás meghatározott problémák esetén (Külön szolgáltatásként rendelhető)
  A grafológiai vizsgálatok során feltárt problémás helyzetek kezelése


 1. Kronobiológiai pszichogenetika

A módszer a biológiai ritmusok figyelembevételével állapítja meg az egyén működését fizikai, érzelmi és szellemi szinten, melyek segítségével megismerhetjük a belső képességeket, és szükség esetén kidolgozhatjuk a leghatékonyabb egyéni és csoportos működési terveket, melyeket a 2. modul tartalmaz. A módszert különböző tesztek egészítik ki, melyek a korábbi lenyomatok és a pillanatnyi állapotok összhatását vizsgálják.


 1. Kérdőíves állapotfelmérés

Állapotfelmérésünk során információt gyűjtünk a munkavállaók fizikai, lelki és szellemi állapotáról, különös hangsúlyt fektetve a különböző egészségügyi problémák és lelki okok feltérképezésére, melyek jelentős hatással vannak a munkavégzésre.

  1. EFT (Emotional Freedom Technique)

 1. Az EFT a számos érzelmi zavaron alapuló érzelmi és testi probléma kezelésének egyik hatékony módszere. Lényege, hogy az ujjainkkal sorra megkopogtatunk bizonyos meridiánpontokat, miközben az adott problémára vonatkozó mondatokat kimondva erre a problémára hangolódunk. A kézzel történő kopogtatás energiát jutatt a meridiánpályákra, majd ez az energia megszünteti a meridiánrendszerben keletkezett zavart. Így az eredeti negatív élmény (trauma) nem vált ki többé negatív reakciót a lélekben vagy a testben, mivel az energiarendszer ismét egyensúlyi állapotba kerül. Látható tehát, hogy az EFT is azon a már évezredes tapasztalaton alapszik, hogy valamennyi negatív érzelem és ezen alapuló testi probléma oka, a test energiarendszerének zavara.

Azonnali fájdalomcsillapításra is kiválóan alkalmazható akár terapeuta nélkül is, és mivel semmilyen külső segédanyagra nincs hozzá szükség, csupán a két kezünkre, ezért megtanulása mindenképpen növeli biztonságérzetünket, hiszen bármilyen - nem várt - külső vagy belső hatás esetén gyorsan segít helyreállítani belső egyensúlyunkat (pl. pánikroham, kisebb balesetek, stb esetén.) Az EFT hatékonyan alkalmazható gyermekek esetében is, és növelhető vele a teljesítőképességünk a munkában, sportban, és a tanulásban is.

Alkalmazási területek:

Testi zavarok: Akut és krónikus fájdalom esetén (fejfájás, migrén, hátfájás, menstruációs panaszok, műtét utáni fájdalmak, izületi fájdalmak, izomfájdalom, égési fájdalom stb.) Degenerációs betegségek, Allergiás reakciók, Asztma és más légzési panaszok, Emésztési problémák, Feszültségek, Bőrproblémák, Egyebek: izomgörcsök, herpesz, csuklás, stb.

  1. Stresszoldó masszázs

  2. Ez a masszázs egy simogató, ringató, hullámoztató, finom energetikai masszázstechnika melynek gyógyereje pont a "gyengeségéből" adódik. Az erős külső hatásra ugyanis sejtjeink is egyre jobban összehúzzák magukat, és egyre feszültebbé válnak. (Az erős mozdulatokat kizárólag a kis területen elhelyezkedő csomócskák eltűntetésére alkalmazzuk.) A nagyobb területeken az évek alatt kialakult feszültségeket testünk bármely részén azonban csak finom, gyengéd mozdulatokkal lehet újra felpuhítani és a feszültségeit oldani.

  3. A ringató mozdulatok hatására agyféltekéink harmonizálódnak, egy-ségbe kerülnek. Ebben a tudatállapotban sokkal alkalmassabbá válunk problémáink valódi okának felszínre hozására. A feszült területek azt is elárulják számunkra, hogy életünk mely területén vannak ezek a sokszor megoldhatatlannak tűnő problémák, hiszen testünk minden gondolatunknak és érzésünknek a háza: hőmérsékelete, bőrünk színe, minősége, a mozgásunk plasztikussága illetve korlátozottsága, mind jeleznek és információt hordoznak belsőnkről.
   A masszázs hatására visszaáll testünk helyes energetikai állapota, sorra megszűnnek a testben lévő feszültségek és blokkok, ezáltal helyreáll a szervezet fizikai, lelki és szellemi egyensúlya.

  4. A nyirokkeringés elősegítésével a testünkben lévő pangó víz távozik, javul a légzésminőség, élénkül a különböző területek vérkeringése, ezáltal a testen belüli információátvitel, és megszűnnek az évek folyamán raktározódott feszültségeink is, a derék körüli területek 6-8 cm-el csökkenhetnek. Energikusabbá, de evvel együtt békésebbé és nyugodtabbá válunk. Testünk rugalmassága pedig visszahat a lelki és szellemi folyamatainkra is. Egy óra masszázs 4-5 óra alvást helyettesít.

  5. Gyakorlati útmutató: A masszázs időtartama kb. egy óra, ezt megelőzi a páciens energetikai adottságainak vizsgálata. Az első alkalommal diagnosztizáljuk, hogy melyek azok a területek a szervezeten belül, ahol leginkább szükség van a feszültségek, elakadások oldására. Ha szükséges, a  további alkalmakkor ezekre a területekre koncentrálva történik a kezelés. 1. Táplálkozási és életviteli tanácsadás

Személyreszabott táplálkozási és életvitlei tanácsok az alábbi témákban:

 1. Általános és természetgyógyászati táplálkozási alapismeretek

 2. A tápanyagok ismertetése: A fehérjék, a szénhidrátok és a zsiradékok legkedvezőbb táplálkozási aránya

 3. Mennyi a normális kalória (energia) szükségletünk?

 4. A napi táplálkozások száma, azok mennyiségi és energetikai kérdései

 5. A vitaminokról

 6. Az ásványi anyagokról

 7. A hazai táplálkozási problémák

 8. Természetgyógyászati étrendek és kúrák, tisztítókúrák

 9. A sav-bázis háztartás jelentősége

 10. Egészségünk alapszabályai

 11. A testmozgás jelentősége

 

SZOLGÁLTATÁSOK

OKTATÁS

ONLINE

REFERENCIÁK