EGYÉNI EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS

 

Holisztikus stresszoldó masszázs

 

A holisztikus masszázs egy simogató, ringató, hullámoztató, finom energetikai masszázstehnika melynek gyógyereje pont a "gyengeségéből" adódik. Az erős külső hatásra ugyanis sejtjeink is egyre jobban összehúzzák magukat, és egyre feszültebbé válnak. (Az erős mozdulatokat kizárólag a kis területen elhelyezkedő csomócskák eltűntetésére alkalmazzuk.) A nagyobb területeken az évek alatt kialakult feszültségeket testünk bármely részén azonban, csak finom, gyengéd mozdulatokkal lehet újra felpuhítani és a feszültségeit oldani.

A ringató mozdulatok hatására agyféltekéink harmonizálódnak, egy-ségbe kerülnek. Ebben a tudatállapotban sokkal alkalmassabbá válunk problémáink valódi okának felszínre hozásában. A feszült területek azt is elárulják számunkra, hogy életünk mely területén vannak ezek a sokszor megoldhatatlannak tűnő problémák, hiszen testünk minden gondolatunknak és érzésünknek a háza: hőmérsékelete, bőrünk színe, minősége, a mozgásunk plasztikussága illetve korlátozottsága mind jeleznek és információt hordoznak belsőnkről.
A masszázs hatására visszaáll testünk helyes energetikai állapot, sorra megszűnnek a testben lévő feszültségek és blokkok, ezáltal helyreáll a szervezet fizikai, lelki és szellemi egyensúlya.

A nyirokkeringés elősegítésével a testünkben lévő pangó víz távozik, javul a légzésminőség, élénkül a különböző területek vérkeringése, ezáltal a testen belüli információátvitel, és megszűnnek az évek folyamán raktározódott feszültségeink is. Energikusabbá, de evvel együtt békésebbé és nyugodtabbá válunk. Testünk rugalmassága pedig visszahat a lelki és szellemi folyamatainkra is.  

Gyakorlati útmutató: A masszázs időtartama kb. másfél óra, ezt megelőzi a páciens energetikai adottságainak vizsgálata. Az első alkalommal diagnosztizáljuk, hogy melyek azok a területek a szervezeten belül, ahol leginkább szükség van a feszültségek, elakadások oldására. Ha szükséges, a  további alkalmakkor ezekre a területekre koncentrálva történik a kezelés.
A masszázs alatt a pácienst egy takaróval takarjuk be.

 
Munkahelyi egészségfejlesztéshttp://magocska.hu/re-hr.magocska.huhttp://magocska.hu/re-hr.magocska.huhttp://livepage.apple.com/shapeimage_7_link_0shapeimage_7_link_1