EGYÉNI EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS

 

EFT

Érzelmi felszabadító technika

 

Blokkok feloldása és a fájdalom megszűntetése EFT kopogtatós akupresszúrával

MI AZ EFT? (Emotional Freedom Technique)

Az EFT a számos érzelmi zavaron alapuló érzelmi és testi probléma kezelésének egyik hatékony módszere. Lényege, hogy az ujjainkkal sorra megkopogtatunk bizonyos meridiánpontokat, miközben az adott problémára vonatkozó mondatokat kimondva erre a problémára hangolódunk. A kézzel történő kopogtatás energiát jutatt a meridiánpályákra, majd ez az energia megszünteti a meridiánrendszerben keletkezett zavart. Így az eredeti negatív élmény (trauma) nem vált ki többé negatív reakciót a lélekben vagy a testben, mivel az energiarendszer ismét egyensúlyi állapotba kerül. Látható tehát, hogy az EFT is azon a már évezredes tapasztalaton alapszik, hogy Valamennyi negatív érzelem és ezen alapuló testi probléma oka, a test energiarendszerének zavara.
Azonnali fájdalomcsillapításra kiválóan alkalmazható akár terapeuta nélkül is, és mivel semmilyen külső segédanyagra nincs hozzá szükség, csupán a két kezünkre, ezért megtanulása mindenképpen növeli biztonságérzetünket, hiszen bármilyen - nem várt - külső vagy belső hatás esetén gyorsan segít helyreállítani belső egyensúlyunkat (pl. pánikroham, kisebb balesetek, stb esetén.) Az EFT hatékonyan alkalmazható gyermekek esetében is, és növelhető vele a teljesítőképességünk is a munkában, sportban, és a tanulásban is.

ALKALMAZÁSI TERÜLETEK

Testi zavarok:

Akut és krónikus fájdalom esetén (fejfájás, migrén, hátfájás, menstruációs panaszok, műtét utáni fájdalmak, izületi fájdalmak, izomfájdalom, égési fájdalom stb.)

Degenerációs betegségek
Allergiás reakciók
Asztma és más légzési panaszok
Emésztési problémák
Feszültségek
Bőrproblémák
Egyebek: izomgörcsök, herpesz, csuklás, stb.

Lelki zavarok:

Trauma
Félelmek és fóbiák
Stressz, belső nyugtalanság
Szenvedélybetegségek
Táplálkozási és súlyproblémák
Depresszió és egyéb érzelmi problémák
Alvászavarok, horkolás
Kényszeresség
Agresszió
Dadogás
Önértékelési zavarok
Párkapcsolati problémák

(Horst Benesch: Kopogtass az egészségedést c. könyve alapján)

 
Munkahelyi egészségfejlesztéshttp://magocska.hu/re-hr.magocska.huhttp://magocska.hu/re-hr.magocska.huhttp://livepage.apple.com/shapeimage_5_link_0shapeimage_5_link_1