|||

Holisztikus masszázs

Holisztikus masszázsA holisztikus név a görög holos szóból ered, melynek jelentése teljes, egész. A holisztikus szemlélet az embert egésznek tekinti: test, lélek és szellem egységének.

Érzelmi problémáink, betegségeink és konfliktusaink, minden negatív gondolatunk és érzésünk lenyomatot hagy testünkben, és ha ezek felhalmozódnak akkor energetikai blokkok, elakadások jelennek meg. Ezek hatására testünkben megszünik az egység és csupán részek sokaságával találkozunk.

Holisztikus masszázsA holisztikus masszázs feladata, hogy visszaállítsa az ember egységes állapotát, megszüntesse a részek különállóságát. A lágy, hullámzó mozgás feloldja a különböző elakadásokat, így az test, lélek és szellem újra eggyé válik.

Fontos tudni a holisztikus masszázsról, hogy sokkal inkább nevezhető testközpontú önismereti terápiának, mint hagyományos masszázstechnikának, ugyanis három területen dolgozik: a személyiség fejlesztésével - evvel együtt az önismerettel, a gátolt érzelmekkel és a testtel.

Masszírozás közben olyan emlékképek, érzések törnek felszínre, amelyek valamikor régen süllyedtek tudatunk mélyére. Ezek tudatbaemelése képessé teszi az embert érzései megértésére, és ezáltal a könnyebben találhatunk megoldást problémáinkra. A masszázst vezető feladata nemcsak az egész-ség érzésének elősegítése, hanem testi jeleink tolmácsolásának megtanítása is, hiszen minden testrészünk, test-területünk meghatároz egy életfunkciót vagy témát, mely utal a testi zavar valódi okaira.