|||

EFT

Mindenki számára könnyen elsajátítható módszer a rossz emlékek által okozott energetikai blokkok feloldására, melyeket legtöbb esetben tekinthetünk testi és lelki betegségeink gyökerének.

Az EFT (Emotional Freedom Techniques), melyet a lélek akupresszúrájának is neveznek néhány éve jelent meg hazánkban.

Az EFT alapja

A kínai gyógyászatból már ismerhetjük, hogy szervezetünket az érhálózathoz hasonlóan, egy energia csatornarendszer hálózza be, ezek a meridiánok. Bennük kering az életenergia, amit Qi-nek (csi), vagy Pránának neveznek. Az akupunktúra és az akupresszúra is a meridiánokon elhelyezkedő pontok szúrásával, illetve nyomásával dolgozik. Ha akadály van valahol a csatornán, az elakadás mögötti részen energia feltorlódás alakul ki, előtte pedig energia hiány lép fel. Az EFT néhány főbb meridián pont kopogtatásával éri el hatását és szünteti meg az energiazavart.

Gary Craig, a pszichológia iránt komolyan érdeklődő mérnök a módszer atyja. Nézete szerint minden negatív érzelem oka valamilyen zavar, vagy szakadás a szervezet energiarendszerében. Példaként említ egy olyan gyermekkori traumát, amikor a kisgyermek majdnem vízbefulladt, ilyenkor sokszor már egy tó látványa is negatív érzést válthat ki az emberben, akár évek múltán is, zavart okozva az energiapályán.

Egyedül is megy!

A technika elsajátítása egyszerű és igen hatékony. A megfelelő pontok ismerete, néhány jól megfogalmazott megerősítő mondat, két kezünk - csupán ennyi szükséges hozzá. Azonban az "egyszerű" problémák kezelése nem igényel képzettséget, szaktudást, de legyünk óvatosak, hiszen sokszor egy fejfájás hátterében is több ok húzódhat meg. Komolyabb problémák esetén érdemesebb inkább szakemberhez fordulni.

Alkalmazási területek

Testi zavarok esetében:

Lelki zavarok esetében:

Gyermekek esetében: